Remgeld zorgt voor eerste hap uit het gespaarde geld

Willemjan
2 min readFeb 9, 2024

Deze maand moest ik vier keer naar de specialist en één maal naar de tandarts. Het geld dat ik had gespaard had zal hiervoor moeten gebruikt worden. In totaal gaat het over 170 euro die ik in top maand februari moet ophoesten.

De gemiddelde maand betaal ik 80 euro aan remgeld, dat valt nog mee. Omdat ik niet wil besparen op mijn medische zorgen en kwaliteit wil zijn dit hoge bedragen. Ik heb het geluk dat mijn ouders dokter zijn enkel vier euro voor een bloedonderzoek moet betalen. Mijn medicatie is te verwaarlozen dat gaat over 30 euro per maand.

Dus gemiddeld geef ik 115 euro uit aan dokterskosten per maand. Dat is relatief weinig als je ziet wat ik ervoor terug krijg. Toch als je een beperkt budget hebt is dit een grote hap uit je maandelijksloon. Zeker een maand zoals februari wanneer ik ook naar de tandarts moet is het een bittere pil.

Toch is het geld snel terug verdient. Ik verkocht namelijk elektronische apparaten die ik niet niet meer gebruik. Daardoor kon ik 350 euro op halen. Ik zou volgend jaar kunst kunnen verkopen, maar weet niet waar ik dit kan doen in Brussel!?

De geneeskunde is betaalbaar in België en kwalitatief goed. Natuurlijk hangt veel af van individuele specialisten hoeveel remgeld ze vragen en dat verschilt fors tussen specialisten. Toch kan ik dit voorlopig opvangen.

--

--

Willemjan

Auteur van ‘Dagboek van een Wereldburger’. Everything here is 'not published' and should be considered likewise.